Primigenia A-kull har alle fått "Af Apache" som mellomnavn.


Det er til ære for min første hovawart og kullets tippoldfar Robenhofs Ackebono Apache.


Patcho er grunnen til at jeg fremdeles holder på med hund, og for at jeg nå har 20 år med Hovawart. 

10/4-18 ble Primigenias A-kull født.
Vi fikk 10 valper, 5 hannhunder og 5 tisper.
Alle er sorte med tegninger.

Innavels %: 0

Mor:
BH LP1 RL1 RL2 Pusztai Pandur Mia 

Født: 11/10-2014


Bruks (NBF): Klasse B spor
Lydighet: Klasse 2
Rallylydighet: Klasse 3
Utstilling: BIG3 Valp, Excellent, Res.CERT
Godkjent ferdelsprøve
Godkjent funksjonsanalyse
HD: A
Øyelyst: Fri (2017)
Mia er en meget trivlig og sosial tispe. Hun går sammen med alle mennesker og andre hunder, og havner aldri i bråk med noen.
Mia er en meget habil brukshund med en spesielt god nese for spor. Hun sporer nøye og effektivt.
Hun har en god lek men mangler den store kampviljen, hun er glad i mat og er ikke den vanskeligste hunden å belønne. Så lenge du har en tennisball eller leverpostei er alt stort sett greit. :)
Mia kommer fra men linje med meget gode brukshunder. Hennes mamma Pusztai Pandur Datolya har i flere år konkurrert på IPO landslaget til Ungarn i spor (IPO FH). hun har også vunnet VM i IPO spor for rasen flere ganger.
Alle Mias søsken er røntget HD fri og har meget gode mentaltester. De har alle supre gemytt og er sosiale og hyggelige hunder. De fleste har aktive eiere og de blir trent og konkurrer med i spor, agility, rapport og lydighet.

Far:
Brukshoffets Hertug Erik

Født: 28/3-2013

Bestått MH test
Godkjent MT med 455 poeng
HD: B
Ekko (som han heter til vanlig) ble valgt til Mia fordi han og linjene han kommer fra komplementerer Mia på en fin måte.
Ekko er til vanlig en aktiv familiehund som blir trent i lydighet, smeller og spor men som ikke konkurrerer pga. eiers interesse. 
Ekko har gjort to veldig bra mentaltester og er en meget sosial, stabil og hyggelig hund men med masse arbeidskapasitet.
Han har den ekstra kampen Mia mangler og stor lekelyst, men allikevel kan han ligge alene ute i hagen i Drammen sentrum uten å lage en lyd og uten å føle behovet for å bråke. En meget balansert hannhund.
Kullet til Ekko er friskt og har god mentalitet. Linjene hans stammer blant annet fra min første hovawart Patcho (Til minne) som var ekkos oldefar som gikk eliteklasse i lydighet, og hans bestemor Carmen var bla. godkjent redningshund og gikk høye klasser i lydighet.
Ekkos oppdretter, Margrethe Thømt, er selv en veldig god hundefører og jobber og konkurrerer med hund på flere arenaer.

Fiktiv stamtavle: